Menu

Etusivu

Olen viisikymmentänkahdeksanvuotias veturinkuljettaja (eläkkeellä). Ay-toiminta on ollut lähellä sydäntäni ja työurallani toiminkin Veturimiesten liiton luottamusmiehenä Lahdessa kymmenen vuotta ja sitä ennen osaston puheenjohtajana kahdeksan vuotta. Veturimiesten liiton valtakunnallisena varapääluottamusmiehenä olin vuoden  2013 loppuun sekä liiton valtuuston varapuheenjohtaja vuodet 2009- 2012. Lisäksi ammattiyhdistystoiminnassa luottamustehtäviäni ovat olleet SAK:n Lahden Seudun Paikallisjärjestön puheenjohtajuus vv. 2002- 2012. Nykyään toimin SAK:n Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtaja ainakin vuoden 2018 loppuun.

Edellisissä kunnallisvaaleissa 2017 sain varavaltuutetun paikkaan oikeuttavan äänimäärän SDP:n riveissä. Tällä kaudella kunnallisia luottamustehtäviäni ovat Teknisen ja ympäristölautakunnan paikka. Olen toiminut Lahden sos.-dem. kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana vuodesta 2015 saakka. Tuossa ajassa on käyty kahdet voitolliset vaalit; eduskuntavaalit 2015 ja kunnallisvaalit 2017.

Jo aikuisten lapsieni kautta ovat nuorten erilaiset ongelmat ja koulutuspaikan löytämisen vaikeudet tulleet tutuksi. Erityisesti nuorten poikien vaikeudet ovat tulleet todella lähelle. Sitä myöden on vahvistunut käsitys, ettei koulutuspaikoista tai nuorten erilaisista tukitoiminnoista saa eikä voi tinkiä. Jatkokoulutuspaikka pitää löytyä jokaiselle peruskoulun jälkeen. Nopea puuttuminen asioihin ja jatkotoimenpiteet tulevat säästämään tulevaisuudessa monen monta veroäyriä kuntalaisilta.

En ole yltiöpäisen kunnallisten palvelujen yksityistämisen kannalla. Yksityinen sektori on hyvä renki, mutta huono isäntä. Kunnan täytyy säilyttää laadukkaat palvelut omana tuotantonaan ne eivät voi olla kaupan. Esimerkkinä, vaikka terveydenhuolto. Kunnan tuottamina palveluina verotulot varmasti pysyvät hyödyttämässä kuntalaisia. Yksityistä ja kolmatta sektoria voidaan käyttää täydentämään kunnan tarjoamia palveluja. Työtä ja työpaikkoja me tietysti tarvitsemme verotulojen varmistamiseksi  ja kunnallisveron pitämiseksi matalana. Niiden syntymistä voimme tukea kaavoitus- ja liikenneratkaisuin. Joukkoliikenteen hoitoa ei saa antaa yksityiselle monopolille vaan kaupungille on jätettävä mahdollisuus määrätä liikenteen hinnasta ja reiteistä.

Harrastustoimintaa on ollut vuosien varrella niin liikunnassa kuin myös harrastukseksi luettavassa järjestötoiminnassa. Liikuntapuolella olen toiminut lähinnä budolajien (itämaiset taistelulajit) parissa. Aloitin karatella, mutta loukkaantumisien myötä lajiksi muuttui Tae Kwon Do, jossa eri korealaisten valmentajien opeilla suoritin mustan vyön 1.dan vuonna 1992.
Lahtelaisessa elävänmusiikinyhdistyksessä Lahden Rytmin Ystävät ry. olen ollut perustajajäsenenä. Aluksi olin taloudenhoitajana ja puheenjohtajana, nykyään hallituksessa. Alkuvuosina aloitettu Lahti Blues & Roots tapahtumaa on järjestty viime vuosiin saakka ja yhdistys järjestää klubeja sekä jäsentapahtumia.

Heikki Moilanen